Contact
zie "stuur mij een mailtje!" (druk op het envelopje rechts bovenaan de pagina) of vul het contact-formulier onderaan de pagina in (scrol naar beneden). 

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u aan voor de nieuwsbrief met informatie over nieuwe workshops en/of behandelingen en andere interessante nieuwtjes.

Wilt u de folder uitprinten? Klik hier!

Nieuwsbericht 1 "Nieuwe website"

Hier is tie dan... de nieuwe website van De Zandloper, ik ben er erg blij mee... Hij is geschikt voor de computer, I-pad en mobiele telefoon, top dus! De nieuwe site staat vol kleurige afbeeldingen

en heeft een leuke achtergrond. Ook heb ik nu een logo - de swirl met de voetjes - die ik nu overal kan gaan toepassen. Als je op het logo klikt, dan gaat de pagina naar de Home c.q. Welkomstpagina. Als je op de hoogte wilt blijven van waar ik momenteel mee bezig ben en interessante nieuwtjes wilt volgen, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief. Je kunt via het contact gedeelte aanmelden, lekker makkelijk :-)

Nieuwsbericht 2 "Zussen-workshop"

Afgelopen vrijdag een hele leuke "Zussen"-workshop gedaan, met betrekking tot nieuwe ontdekkingen over Inter-menselijke vaardigheden (oftewel hoe reageert iedereen op elkaar, wat gebeurt er?,

hoe ga je met situaties om en kan je daarin ook op een leuke manier groeien?) We werkten aan de hand van een opdracht (geïnspireerd door de Tekenbewegingsmethode c.q. dialectische gedragstherapie) samen op 8 schilderdoeken, waarna we individueel op ons eigen doekje verder werkten. Het werd een heerlijke middag, met ook nog eens lekkere thee en appeltaart! We hebben veel gelachen, voelden ons uitgedaagd en hebben ook dingen over onszelf ontdekt. Wil jij ook eens met je zussen, collega's, vriendinnen zoiets uit proberen? Stuur mij dan een mailtje!

Nieuwsbericht 3 "Biografisch schrijven en schilderen en collage"
Begin november een nascholing van de NVKT gedaan m.b.t. "biografisch schrijven en schilderen en collage",

Hierdoor zijn er een aantal leuke nieuwe invalshoeken aan mijn repertoire toegevoegd, zoals:

- het zelf maken van "een elfje" - een gedicht bestaande uit elf kern woorden (en wat kleine toevoegingen), die heel kernachtig jouw verhaal van dat moment vertelt.

Heel leuk om te doen en verrassend eenvoudig te maken. Mijn elfje: Dromen..., geeft toekomst..., lucht....., liefde...., leven.... een dimensie om een individu te worden!

- herinneringen ophalen uit je jeugd, die veel vertellen over hoe je de wereld toen zag en wat je daaruit hebt meegekregen.

- het herkennen van thema's in je leven en hoe je daar mee om bent gegaan of om zou kunnen gaan.

Nieuwsbericht 4 "het werken met nachtmerries - hoe kom je er van af?"
Ik heb deze nascholing (dec. 2017) gedaan. Ik ben heel benieuwd naar de uitwerking van de methode; hoe hier op een creatieve manier mee af te rekenen!
Mensen hervinden hun goede nachtrust, prettig kunnen gaan slapen, niet meer bang te hoeven zijn voor...

Nieuwsbericht 5: "leer gezond ademen" - Buteyko-methode

Ik heb deze nascholing (dec. 2017) gedaan.
Het aantal mensen dat tegenwoordig verkeerd ademhaalt (met de bijbehorende klachten), mede door de hoge werkdruk en de daarbij behorende stress, is schrikbarend.
Je kunt er zelfs burn-out van raken (iets wat ik zelf heb mee gemaakt) en ervaar je slaapproblemen (o.a. niet inslapen, veel wakker worden, vroeg wakker worden, onrustig slapen), allerlei allergiëen, bijholten ontsteking, vatbaarheid voor verkoudheden, slecht concentratievermogen, migraine, spanning en onrust, onverklaarbare angsten en nog veel meer.
Ik zei het al.. ik ben ervaringsdeskundige, mede door deze methode gaan we samen op weg naar herstel :)


Nieuwsbericht 6:"Profetisch schilderen - gevorderden" én "Profetisch schilderen-beginners".

* In september 2018 start het tweede vervolg van de gezamenlijke avonden, deelnemers hebben al een uitnodiging ontvangen.

* Tevens (bij voldoende inschrijvingen-minimaal 4 personen) start in september opnieuw een ontdekkingsreis Profetisch schilderen voor beginners !!!
Je kunt dan samen met een aantal anderen, tijdens 10 avonden, op zoek gaan naar Gods nabijheid. Vanuit een luisterende houding maak je een creatief werk. De ontdekkingsreis is heel laagdrempelig, je hoeft nog niet goed te kunnen schilderen om mee te doen. Wel is het handig als je het leuk vindt om creatief aan de slag te gaan. De kosten zijn slechts € 50,-- per persoon (een tegemoetkoming in materiaal etc.). Geef je op via het contactformulier (onderaan de pagina). o.v.v. ontdekkingsreis profetisch schilderen.

Nieuwsbericht 7: "Gave vriendinnen - workshop schilderen"

In september 2018 ga ik een workshop schilderen geven bij Stichting Het Woord in Purmerend tijdens hun "gave vriendinnendag". De gave vriendinnendag staat in het teken van ontmoeting tussen vriendinnen. De vriendinnenkoppels bestaan uit een vriendin-vluchtelinge uit het AZC en een Nederlandse vriendin. Zij trekken al een aardig tijdje met elkaar op en tijdens de gave vriendinnendag delen zij leuke ervaringen en leren elkaar nog beter kennen. Misschien vinden jullie het leuk om ook zoiets te doen, maar dan in mijn atelier in Delfgauw. Afhankelijk van de reacties ga ik die in oktober organiseren.

Nieuwsbericht 8: "resultaten Nachtmerrie-therapie"

Tot nu toe heb ik de nachtmerrie-therapie een tweetal keer in mogen zetten bij twee verschillende clienten. Bij beide clienten heeft de therapie uitzonderlijk goed gewerkt! Wauw!! Een client had sinds een 2 tal jaren last van Post-traumatische nachtmerries en na de behandeling heeft zij geen enkele nachtmerrie meer gehad! Geweldig vind ik dat, daar word ik zo blij van.. en de client natuurlijk ook. De tweede client had al 27 jaar last van Post-traumatische nachtmerries (elke week wel 3 keer een herbeleving in de nachtmerrie van het trauma - hoe ontzettend ontwrichtend is dat!). Maar nu na de behandeling, heeft ook de client geen enkele nachtmerrie meer gehad. Een geweldig resultaat vind ik dat en dat gun ik iedereen die last heeft van nachtmerries.. Mocht je dus iemand kennen die wel wat hulp kan gebruiken? Aarzel niet en verwijs!