therapie-kunst.nl

Je innerlijke horizon verbreden? dat kan bij de Zandloper... Samen met/zonder de grote Regisseur van het leven!
Welkom bij De Zandloper Start jouw stappen naar leven in plaats van overleven.. geïnspireerd door de Regisseur van het leven
Welkom bij De Zandloper, Samen op weg naar weer lekker in je vel zitten!
Therapie is meer dan alleen woorden of beelden...

De Zandloper Het palet van je leven.. In jouw kleuren!

Over Lidy

Ieder mens heeft zijn tegenslagen, elk huisje heeft zijn kruisje… 
God, het leven, de mens, het sociale heeft mij wisselend geboeid.

Ervaringgeskundige

Ja, ervaringsdeskundige een twijfelachtige eer…
Ik heb heel wat stress gekend in mijn leven, in diverse functies heb ik mogen werken en daar was het niet altijd even relaxed om te werken zeg maar..  Er was weinig begrip voor mijn lichamelijke/stress-gerelateerde klachten. Ik moest mijn privé-omstandigheden gescheiden houden van mijn werk, werd er mij gezegd! Ik ben geen robot, hoe lastig is dat… Dat ging dus niet en door dit onbegrip kom je flink onder druk te staan. Op den duur trok ik het niet meer en stortte ik van het ene op het ander moment in. Hellup!! Wat gebeurt er nu toch allemaal met mij en mijn lichaam? De emoties gierden door mij heen: angst/paniek, boosheid, verdriet, wanhoop.. om er maar een paar te noemen. Mijn lichaam ging een eigen leven leiden, pijnklachten in mijn rug en armen, knetterende koppijn, slecht slapen en vroeg wakker worden. Je sleept je uit bed, want daar kun je niet de hele dag in liggen, toch? Op de bank aangeland, na een intensieve expeditie in de keuken voor mijn ontbijtje.. wat nu? Even lezen.. Leuk, ik verdiep mij in wat ik wil lezen.. maar dan.. er komt niks binnen.. wat heb ik zojuist gelezen? Mijn concentratie is foetsie! Hoe kan dat nu toch? De deurbel gaat, de schrik slaat mij om het hart! Open doen? pfff… jij liever dan ik!

De TV staat ineens knetterhard en die programma’s zijn door hun snel wisselende beelden ook onmogelijk om naar te kijken! De vele prikkels om mij heen kan ik niet meer aan. Hyperventilatie… ook zo’n leuk iets, nog nooit last van gehad.. maar als het mij allemaal te veel wordt, lig ik als een vis op het droge naar lucht te happen. Zo gaat het een tijdje door.. maar de koelkast is leeg en dan moet je wel naar buiten, een winkel in.. Wahhh… mijn lijf protesteert als een malle.. Mijn maag knijpt samen, mijn adem stokt… en ik hoef ineens geen eten meer te halen. Die winkel ga ik NIET in! Hoe moet dat nu verder? Gelukkig heb ik een lieve man, die is toen uiteindelijk onze voorraad gaan aanvullen, de schat! De weg naar weer “lekker in mijn vel” is een enorme zoektocht geweest. Je bent letterlijk GOD, JEZELF en DE WEG KWIJT! Wat gebeurt er toch allemaal, hoe moet ik daar nu weer mee om gaan, wat wil ik eigenlijk nog van dit leven? Wat vind ik nog leuk? Vind ik nog dingen leuk? Somberheid overvalt mij, ik zie het niet meer zitten. Het leven is verandert in een grote duisternis. Ik ben mijn leven kwijtgeraakt, mijn baan kwijt geraakt, mijn levensvreugde kwijt geraakt!

Je begrijpt dat ik een behoorlijke weg ben gegaan… er zijn heel wat dingen geleerd op mijn weg terug naar weer genieten…
Als jij dus jezelf herkent in mijn “ervaringen”, weet dan dat ik het een voorrecht vind om jou dus te mogen helpen, om mijn opgedane ervaring met jou te delen en mijn deskundigheid (zie scholing) te mogen inzetten om jou weer te zien opbloeien! Daar word ik blij van!

Ik vertel je verder niet alles over mijn leven, want anders zitten we hier morgen nog 😉 Maar…
Heb je een andere hulpvraag? Zie hieronder.. Ook dan ben je van harte welkom!

Neem dus gerust contact met mij op!

Ervaringdeskundige

Stress-gerelateerde situaties en lichamelijke klachten
Nachtmerries
Rouw en rouwverwerking
Depressie
Burn-out – perfectionistische inslag, laag zelfbeeld/zelfvertrouwen, angst, pleaser

Scholing en nascholing

Opleiding bij Psy-cher-on: Leergang Integrale Psychotherapie
Leergang  “De verstoorde verbinding” over hechtingsproblematiek bij kinderen en volwassenen.
Hbo-opleiding Kunstzinnige therapie – Beeldend
Opleiding Parcival op zoek naar de graal – voor verhaalvormen (herkenning via verhalen).

Doelstelling

Ik wil op een betrokken en mensgerichte manier hulp bieden in de moeilijke vraagstukken van het leven.
Veel mensen lopen met emotionele bagage rond waar ze niet mee overweg kunnen.
Dit zorgt ervoor dat ze in hun bewegingen en emoties belemmerd worden.

Door mijn eigen ervaringen weet ik dat deze bagage anders gedragen kan worden, waardoor het minder knellend en belemmerend wordt.
Daarnaast laat ik zien dat deze juist ook een positieve waarde kan hebben.

Als Christen respecteer ik de Oecumenisch Christelijke grondslag.
Deze geloofsovertuiging zal bij je behandeling alleen een rol spelen als je daar om vraagt.

Hobby's

Ik word blij van wandelen en fietsen in de natuur, het strand b.v. vind ik heerlijk om zijn ruimte, zilte lucht en de wind.
In het bos geniet ik van de wisselende jaargetijden, de kleuren, de vogelgeluiden en de geuren.
In onze tuin kan ik erg genieten van alles wat daar leeft, groeit en bloeit.

Creatief bezig zijn is heerlijk ontspannend en tegelijkertijd stimulerend, om te ontdekken wat ik allemaal met materialen kan doen.

Ik houd van een goed boek of goede film, even helemaal in een andere wereld.

Daarbij zijn sleutelwoorden: een goed verhaal, romantiek, spanning, verrassende elementen, realiteit en humor.

Praktijknaam

De Zandloper is gebaseerd op het gedicht   ‘Een paar stappen in het zand.’

Het gedicht „Een paar stappen in het zand!”.
Hiermee geeft God aan dat Hij bij mij is als ik het moeilijk heb, ook al ervaar ik dat niet zo in het moment.
De naam staat ook voor een tijdglas.
Een beeld voor het procesmatige van de therapie. Gun/geef jezelf de tijd om te herstellen (je bent het waard).